Qui som?

Ens hem adonat que hi ha moltes persones, siguin educadors, pares i mares, estudiants o ciutadans en general que no estem satisfets amb l’educació que entre tots estem promovent. Detectem inquietud social. Però aquesta insatisfacció que ara notem mes que mai, lluny de portar-nos a la queixa, la lamentació, a la desmotivació, a la desesperació… ens porta a tenir ganes de treballar amb il·lusió per promoure canvis des de la reflexió, però pensant en l’acció.

Volem organitzar activitats que promoguin la reflexió, el debat i si fos possible l’acció o el canvi, compartir experiències i tot això mitjançant xerrades, debats, tallers, jornades, trobades… per iniciativa nostra o col·laborant amb altres organitzacions.

Nosaltres no som defensors de cap model educatiu concret, no tenim un discurs ideològic concret. Nosaltres col·lectivament no formem part de cap organització, de cap partit polític, de cap sindicat… No defensem els interessos de ningú. Tampoc pretenem convèncer a ningú de res, simplement volem generar el qüestionament individual i col·lectiu de la educació que tenim i com la podríem millorar o canviar. Des de la base, des de la humilitat… però amb força i amb convenciment.

No demanem ni exigim que la gent faci res en concret, ni pretenem criticar el que s’està fent: volem creure que una altra educació és possible, i fins i tot potser necessària, ja que és la base de la nostra societat. Una societat que fa anys que està en crisi. Però precisament aquest moment de crisi actual estem convençuts que és una oportunitat per generar reflexió i pensar quina societat volem i com hi podem arribar.

Sobre el sistema educatiu, som conscients del mal moment econòmic i que la situació econòmica influeix en la retallada dels recursos humans i materials que es disposen a les escoles i instituts; però el nostre debat no està centrat en els recursos materials sinó en l’actitud que prenem a l’hora d’educar. Dins dels marges que ens permet el sistema educatiu, què podem fer? Fa 4 o 5 anys quan no es parlava de la crisi, estàvem satisfets amb la nostra feina, amb l’educació dels nostres fills?

Malgrat sigui molt interessant replantejar-nos com està estructurat el sistema educatiu, el nostre objectiu no és fer un canvi en l’organització sinó en el dia a dia a les aules.  Plantejar-nos què i com podem atendre i educar als infants, als  joves, als adults.. que tenim a les aules, però també als esplais, a les entitats, als clubs esportius, al carrer…

 

 

Una resposta a Qui som?

  1. Clara ha dit:

    Bon día, m’ha encantat la proposta de taller CNv, mi volia apuntar pro ja esta ple. Hi ha una possible sala a Manresa i tambe a Vic, estarieu disposats a organitzar un altre taller?
    Gracies!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s