Xerrada de Cristóbal Gutiérrez

Cristóbal Guitiérrez, un dels educadors entrevistats a la pel·lícula documental “La educación prohibida”, ha passat aquest dijous per Manresa on va fer una xerrada davant un auditori de la Plana de l’Om que va fer ple. Gutiérrez va fer una mirada sobre la infància, la vida en general però, sobretot, com entèn la relació amb els altres així com la manera de connectar-se amb la vida.Durant la xerrada, l’educador va permetre als assitents participar amb preguntes, reflexions, impressions… del que els havia suggerit la seva invitació a que el cuidar es converteixi en una via de creixement i Alegria per l’adult i l’infant. Per cuidar, va proposar deixar enrere tot allò que impdedeix a l’adult viure amb plenitud, mirar al seu cor sentint felicitat, allunyant-se de la por, doncs aquesta paralitza.

Cuidar l’Ànima de l’Infant, més enllà de les idees prèvies, de mètodes i pedagogies, mirant a l’infant més enllà de l’aparència, la forma i el resultat: “Sense afegir ni cobrir el cor de l’infant de teories i raons que estrenyen o impedeixen el seu contacte directe amb l’ànima”.I, d’aquesta manera, “promoure un canvi intern per descobrir l’alegria que l’adult posseeix i retrobar-la”, per cuidar, ja dels primers mesos de vida d’un infant, la seva alegria.
L’autor va proposar, doncs,”estar en pau en un mateix per preguntar-se: Què és el que em deixa estar en pau d’aquesta situació? M’uneix o em separa?”, per poder “Descobrir què és tot allò que allunya de la vida i després, despendre-se’n”, ja que “el nostre únic problema és que estem allunyats de l’Ànima i instalats en les nostres raons, creences, dogmes, prejudicis, etc., tot això ens treu l’Alegria”.

Van ser gairabé dues hores, en que pares i mares, molts educadors i educadores i alguns estudiants, van poder escoltar i debatre amb el Cristóbal, les diverses maneres d’enfocar l’educació, que és un dels objectius del col·lectiu organitzador.

Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Activitats i Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s